Eladja uszodáját az ELTE

Felszámolja az Ajtósi Dürer sori telephelyét az ELTE, amelyhez az uszoda is tartozik. A befolyt pénzt a Trefort kert fejlesztésére kívánják majd fordítani.

A telephely ugyan az értékesítésig üzemel, de az uszodát az ÁNTSZ által határidő megjelölésével előírt, karbantartó és felújító munkálatok elmaradása miatt bezárták korábban – közölte az MTI-vel hétfőn az ELTE Műszaki és Üzemeltetési Főigazgatóságának főigazgató-helyettese.

Rétfalvi Gábor közleményben tudatta, hogy az ELTE a költségterhek enyhítésére évek óta tervezi és valósítja meg az oktatási tevékenységek karonként egy-egy campusba történő összevonását, és a gazdaságtalanul, rossz műszaki állapotban lévő épületek értékesítését oly módon, hogy az eladásból származó bevételeket épületfenntartásra és rekonstrukcióra fordítják.

Az Ajtósi Dürer sori telephelyet – a Professzorok Házát, a sport- és szabadidőközpontot és a kollégiumot – teljesen át fogják költöztetni a Bölcsészettudományi Kar Trefort kerti campusába, amikor a Trefort Projekt részekén sikerül befejezni a campus felújítását. Az értékesítés azért is fontos, mert az eladásból származó bevétel a Trefort Projekt megvalósítására szolgál majd fedezetül – közölte Rétfalvi Gábor.

Az uszoda és a tornaterem hosszú távú üzemeltetését az épületgépészet és a villamos rendszerek rossz műszaki állapota amúgy sem teszi lehetővé, ezért az egyetem nem akart fölösleges költségterheket vállalni azzal, hogy felújítja az értékesítés előtt az épületet.

Az ELTE több sportlétesítménnyel is rendelkezik, az oktatás ennek megfelelően tovább folytatódik – olvasható a közleményben.

Címkék: Belföld: Mozaik