Betonszállítóba rohant egy személyvonat

A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon Pécel és Isaszeg között – a nagytarcsai útelágazásnál – eddig ismeretlen okból egy kamion személyvonattal ütközött, két kocsi kisiklott – közölte a vasúttársaság.

A baleset 10 órakor történt, amikor a Gödöllőről Budapestre tartó személyvonat arra haladt. A kamion a személyvonat szerelvényének ütközött, két vasúti kocsi kisiklott, a baleset következtében megrongálódott a vasúti pálya és a felső-vezetékrendszer.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a betont szállító teherautó teljesen összetört, tartálya leszakadt és a síneken fekszik. A baleset valószínűleg úgy történt, hogy a teherautó Nagytarcsa felől egy mellékúton haladt, majd kanyarodni próbált, de a 6-7 méter mélyen fekvő vasúti sínre csúszott, ahol a személyvonat belerohant. Az eddigi adatok szerint a teherautót vezető férfi súlyos, a vonaton utazók közül többen könnyebb sérülést szenvedtek.


Pécel és Isaszeg között szünetel a vasúti közlekedés, a Budapest–Miskolc közötti Inter-City és gyors vonatok kerülő útvonalon: Rákos–Újszász–Jászberény–Hatvan érintésével közlekednek majd. A Budapest Keleti pályaudvarról Hatvanba tartó elővárosi személyvonatok Pécelig, a Hatvanból Budapestre közlekedő vonatok pedig Gödöllőig közlekednek. Gödöllő és Isaszeg között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.


A mentés és helyreállítás ideje alatt a Gödöllői HÉV járművein elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket. A HÉV-szerelvények a szokásosnál több kocsival közlekednek

Címkék: Belföld: Mozaik