A vihar ötödik áldozatát találhatták meg

Egy férfi holttestét találtak meg csütörtökön egy elsüllyedt csónakban a Duna budapesti szakaszán, a Petőfi híd budai hídfőjénél horgonyzó A38-as állóhajónál.

Az elsüllyedt csónak, amelyben a holttestre bukkantak, a szórakozóhelyként működő hajót rögzítő horgony kötelébe akadt bele. A vízi rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI kérdésére nem erősítette meg, hogy annak a férfinak a holttestét találták volna meg, aki az augusztus 20-i tűzijáték alatt kitört vihar idején tűnt el a Dunában.

A nyolcszemélyes, motorral házilag felszerelt lemezcsónak az A38-as állóhajó horgonyába akadt bele, és elsüllyedt. A csónak padja alá szorulva egy férfi holttestét találtak meg a búvárok – jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Feltehetőleg azt a csónakot emelték ki, amelyről a vasárnapi viharban többen a vízbe estek – köztük a hétfőn a Fejér megyei Ercsinél megtalált nő is. Ha ez így van, akkor a csónakban annak a férfinak a holtteste volt, amelyet már negyedik napja keresnek.

A csónakban négy mentőmellényt és egy gázpalackot is találtak. A vélhetően ebből a csónakból a vízbe zuhant, 47 éves román állampolgárságú nő holttestét a Fejér megyei Ercsinél, a kőgátnál találták meg hétfőn délután. A Petőfi hídnál kedden a búvárok már találtak egy csónakot, de arról bebizonyosodott, hogy nem abból estek a vízbe az emberek.

Címkék: Belföld: Mozaik