A Lungo Drom is beszáll a Fidesz aláírásgyűjtő akciójába

A Fidesz aláírásgyűjtő akciójához csatlakozó cigányszervezet szerint óriási mértékben nő majd az analfabetizmus a Gyurcsány-csomag miatt.

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség csatlakozik a Fidesz vezetői által közzétett Jó reggelt, Magyarország! kiáltványhoz – mondta a szervezet vezetője szombati sajtótájékoztatóján Budapesten.

Nem csupán azért csatlakozunk a kiáltványhoz, mert a Lungo Drom a Fidesszel szövetséges szervezet, hanem azért, mert a Gyurcsány-csomag valamennyi társadalmi réteget sújtja, viszont a megszorítások a cigányság szemszögéből társadalmi robbanáshoz vezethetnek – érvelt Farkas Flórián. Mint elmondta, a romák között 80-90 százalékos a munkanélküliség, a jelenleg foglalkoztatott romák vállalkozásokban vagy “feketén” tudnak csak elhelyezkedni.

“Azzal, hogy a Gyurcsány-hazugságcsomag az oktatás, a képzés lehetőségét szigorítja, a romák szempontjából a tudás és a jövő kapuját zárja be” – fogalmazott a fideszes parlamenti képviselő. Véleménye szerint “óriási mértékben fog emelkedni az analfabetizmus”, illetve a funkcionális analfabetizmus, ha vasúti vonalakat szüntetnek meg, buszjáratokat csökkentenek, mert a roma gyerekek nem tudnak majd mivel iskolába járni.

A július 22-én Tusnádfürdőn nyilvánosságra hozott Jó reggelt, Magyarország! című kiáltványhoz, amelyet Gál Kinga, Orbán Viktor, Németh Zsolt, Varga Mihály, Navracsics Tibor, Szájer József, Schöpflin György és Gyürk András jegyez aláírásával, a Fidelitas, a KDNP és más Fidesszel szövetséges szervezetek is csatlakoztak. A párt kiáltványhoz kapcsolódó aláírásgyűjtése szerdán kezdődött meg a köztereken.

Címkék: Voks 2006