15 évet kaphat a magyarcsanádi lány felgyújtásával vádolt fiú

Akár 15 év szabadságvesztéssel is büntethetik azt a 15 éves fiút, akit a magyarcsanádi lány felgyújtásával gyanúsítanak – mondta a fiú kirendelt védőjének helyettese.

Tenke Anna ügyvédjelölt közölte: ügyfelét péntektől nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják. A fiú nem tett újabb vallomást, és az előzőt sem egészítette ki – közölte a védő. Egy rendbeli bűncselekményről van szó, és amennyiben továbbra is a korábban megnevezett bűncselekménnyel gyanúsítják, akkor az legfeljebb tíz évvel büntethető általában, ha 16 évesnél fiatalabb az elkövető – tette hozzá.

Amennyiben más bűncselekmény, például rablás vagy erőszakos közösülés miatt halmazatban szabnak ki büntetést, annak a legfelső határa 15 év, mert itt is figyelembe veszik az életkort. Ha egy elítélt még nem töltötte be a 18. életévét, akkor kérelmezni lehet, hogy 21 éves koráig a fiatalkorúak börtönében maradhasson – ismertette a jogász.

A három hete felgyújtott magyarcsanádi lány csütörtökön a hajnali órákban elhunyt. A 18 éves lányt július 20-án éghető anyaggal leöntötték, meggyújtották, majd magára hagyták Makó külterületén.

Címkék: Belföld: Mozaik