Utazás a Hungaroringre

A Magyar Nagydíj ideje alatt az autósoknak az M3 autópályán nyújtanak segítséget, hogy minél könnyebben jussnak el a Hungaroringre. A BKV pedig sűrűsítő járatokkal készül a Magyar Nagydíjra.

Az M3 autópálya jobb oldalán, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13-18. kilométer-szelvény) a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki terelőelemekkel elválasztva a VIP-vendégek részére.

„Hétköznapi” autósoknak

A többi néző a 19 kilométerkőnél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötőútra. A versenypálya Budapestről a 23-as jelzésű csomópont felől szintén megközelíthető. Az ideiglenes forgalmi rendet az M3 autópálya feletti hidakra szerelt táblák fogják jelezni.

Ha vége a futamnak, Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára. A pihenőhelynél a forgalom becsatlakozását mozgó tereléssel segítik. Szükség esetén a haladósávot is lezárják, így a pihenőhelyről felhajtók elsőbbségadási kötelezettség nélkül juthatnak fel az autópályára. Ha a forgalom megkívánja, a pihenőhelytől Budapest felé a leállósáv is igénybe vehető.

Tömegközlekedés a Magyar Nagydíj idején

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Forma-1 rendezvényének idején az Örs vezér teréről induló Gödöllői HÉV csütörtöktől vasárnapig, 7.00 és 20.00 óra között megáll a Hungaroring megállóhelyen. A megnövekvő utasforgalom zavartalan kiszolgálása érdekében munkanapokon a délutáni csúcsidőszakban, valamint hétvégén valamennyi szerelvény – három helyett – hat kocsival közlekedik.

A Gödöllői HÉV szerelvényein az érvényes napi- és turistajeggyel, valamint a Budapest kártyával utazók kiegészítő jegy vásárlása nélkül utazhatnak a verseny helyszínéig.

Címkék: Belföld: Mozaik