Marad a sebességkorlátozás a síneken

A hőség miatt egyes vonalszakaszokon a hétvégére is maradnak a sebességkorlátozások, késésekre kell számítani. A hétvégén mentesítőjáratokat indítanak a Balatonhoz – közölte a MÁV.

Pályahiba miatt Érd alsónál, Csengelénél, Ceglédbercel-Cserő állomás és Cegléd között a vonatok óránként csak 20, Kunfehértó és Kiskunhalas között 40 kilométeres sebességgel haladhatnak. Emiatt a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Cegléd, valamint a Kiskunhalas–Baja közötti vasútvonalon 15-20 perces késésekkel kell számolni.

A tartós kánikula szerkezeti változásokat okozhat a sínekben, a vasúti pályákban: 32 fokos levegőhőmérsékletnél ugyanis 45-50 fokos sínhőmérséklet alakul ki. Ekkor a vágányok oldalirányban torzulhatnak, vágánykinyomódások jöhetnek létre.

A hétvégén kisegítő-vonatokat és mentesítő járatokat is indít a MÁV a Balatonhoz: szombaton Fonyódról 12 óra 48 perckor indul vonat Budapestre, vasárnap Siófokról 17 óra 30 perckor, Fonyódról 17 óra 10 perckor és 19 óra 25 perckor indul szerelvény a Déli pályaudvarra. Naponta közlekedik közvetlen eljutást biztosító vonat Miskolcról Budapest Keleti pályaudvar érintésével Balatonszentgyörgyre, Záhonyból Debrecen-Kőbánya-Kispest érintésével Keszthelyre, és a hétvégén expressz vonat indul Szeged és Fonyód között.


A nyári szezon ideje alatt Budapestről a déli partra naponta 5 pár, az északi partra napi 7 pár vonat közlekedik speciális, kerékpárszállító kocsival.

Címkék: Belföld: Mozaik