Felvétel is készült a bankrablóról

Kirabolták az Erste Bank Bosnyák téri fiókját. A bank biztonsági kamerája rögzítette az esetet.

Csütörtökön kirabolták Budapesten az Erste Bank Bosnyák téri fiókját. A bank biztonsági őre megkísérelte az elkövetőt lefegyverezni, de az leütötte az őrt és annak fegyverét magához vette. A biztonsági őrt a mentők szállították el a helyszínről. Bartha László, a BRFK sajtóügyeletese egyelőre nem közölt részleteket.


A bank biztonsági kamerája rögzítette az esetet. A felvételeken egy 30 éves, körülbelül 180 centiméter magas, parókát viselő férfi látszik. A férfi 14 óra 40 perc körüli időben, feltehetően fegyverrel a bevétel átadását követelte.


Az utóbbi időben több Budapesti bankot is kiraboltak: május 31-én egy budapesti pénzintézetben a rabló két biztonsági őrt meglőtt és bombával fenyegetőzött. Június 16-án hitelügyintézés ürügyén szólította meg a Körösi Csoma Sándor úti bankfiók biztonsági őrét egy férfi, majd azt követően az üzlethelyiségben leült és várakozott.

Az őr néhány perc elteltével egy sikoltást hallott, majd azt látta, hogy a férfi egy nagyméretű tőrkéssel a kezében magához szorította a női alkalmazottat. Ekkor több célzott lövést is leadott a támadóra. A 37 éves tápiószecsői elkövetőt életveszélyes lőtt sérülésekkel, a nőt súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Címkék: Belföld: Mozaik