Demszkyt szeretné főpolgármesternek az SZDSZ

A fővárosi SZDSZ elnöksége hétvégi ülésén felkérte Demszky Gábort, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének jelöltjeként induljon az őszi főpolgármesteri választáson – áll a párt közleményében.

A szabad demokraták fővárosi választmányának elnöksége áttekintette a 2006-os őszi önkormányzati választás lehetséges budapesti koalíciós forgatókönyveit. Ezek alapján felkérte Demszky Gábort, hogy az SZDSZ jelöltjeként induljon az őszi főpolgármesteri választáson, mert a liberális érdekek képviseletét, a város folyamatos fejlődésének biztosítását az ő személye tudja legmegfelelőbben biztosítani – olvasható a közleményben.

A fővárosi választmány Lakos Imrét bízta meg, hogy június 1-ig tárgyaljon Molnár Gyulával, az MSZP fővárosi elnökével a budapesti kerületekben kötendő koalíciós polgármesterjelöltek személyéről, és a koalíciós megállapodások részleteiről.


„Az október eleji önkormányzati választások azt feltételezik, hogy augusztus elején már kopogtatócédula-gyűjtés van, legkésőbb június végéig úgy gondolom, hogy a személyi kérdéseknek, programoknak, választási programnak össze kell állni. Ez úgy kezdődik, hogy van egy főpolgármester-jelölt. Én azt remélem, hogy egy héten, tíz napon belül el kell dőlnie annak, hogy ki a főpolgármester-jelöltünk” – mondta Lakos Imre.


Demszky Gábor május 3-án a főpolgármester-jelöltségről szólva elmondta: „Türelmet kérek, és el fogom dönteni a közeljövőben, hogy indulok-e”. A Magyar Hírlap múlt szerdai számában megjelent cikk szerint a liberális városvezető május második felében jelenti be újbóli indulását a főpolgármesteri posztért.

Címkék: Voks 2006: Hírek