K&H-per: Kerék Csaba tagad

Tagadta bűnösségét Kerék Csaba másodrendű vádlott a Kulcsár-per csütörtöki tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon.

“Semmilyen mértékben nem vagyok bűnös” – hangoztatta a Britton cégcsoport tisztségviselője, akit az ügyészség sikkasztással és pénzmosással vádol. Ugyanakkor Kulcsár Attila szintén csütörtökön ismertetett nyomozati vallomásaiban arról beszélt, hogy Kerék Csaba miként segítette jogosulatlan tranzakcióit, miként adott tanácsokat, instrukciókat az ügyfelek megkárosításához, a sikkasztáshoz.

Kerék Csaba vádlotti vallomásában elmondta: jelenleg is a Britton cégcsoport tisztségviselője, a Britton Immobilia Kft. ügyvezető igazgatója, több cég igazgatótanácsának tagja, havi jövedelme megközelíti a félmillió forintot. A bíró kérdésére, hogy mekkora a vagyona úgy, válaszolt: direkt módon nincs. Közvetve, cégein keresztül viszont több tízmilliós nagyságrendű. Kerék Csaba elmondta: mérnöki és közgazdász diplomája van, pályája során 29 cégben volt érdekelt, melyekben többnyire tulajdont is szerzett. Foglakozott a gazdaság szinte minden területével, az iparral és a mezőgazdaságban csakúgy, mint az innovációval és a pénzügyi szférával.

Kerék Csaba 1998 májusában ismerkedett meg a K&H brókercégénél dolgozó Kulcsár Attilával, elmondása szerint kapcsolatuk az első két évben ügyfél-bankári jellegű volt, később pedig befektetői. 1998-ban Kerék Csaba szerint nagy, 30 százalékot is meghaladó hozamok voltak a tőzsdén, a megtakarítások jelentős része oda áramlott, “mindenki szaladt a tőzsdére”. 1998 júniusában Kerék Csaba értékpapír-számlát nyitott a K&H Brókerháznál, a számla feletti rendelkezési jog pedig a banké, illetve Kulcsár Attiláé volt.

Kulcsár Attila a szerdai első tárgyaláson a bíróságnak átadott rövid írásbeli nyilatkozatában elismerte bűnösségét és megbánást tanúsított, de egyúttal jelezte azt is, hogy nem tesz vallomást. Ezért korábbi, ügyészek előtt tett nyilatkozatait kellett ismertetnie csütörtökön a bíróságnak. A Kulcsár-ügy tárgyalása pénteken Kerék Csaba meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Címkék: Belföld