55 milliós támogatás a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnak

Budapest főváros önkormányzata ebben az évben 55 millió forinttal támogatja a Rendészeti Biztonsági Szolgálatot, az erről szóló közszolgáltatási szerződést Demszky Gábor főpolgármester és Dobozi József dandártábornok csütörtökön írta alá.

A főváros által biztosított összeget a Rendészeti Biztonsági Szolgálatot (Rebisz) a kiemelten teljesítő rendőrök jutalmazására és a budapesti többletfeladatok finanszírozására fordítja.
„A támogatásért cserébe határozott elvárásaink vannak. A legfontosabb, hogy Budapest legforgalmasabb városrészeiben kéznél legyenek a rendőrök, akik nemcsak elriasztják a bűnözőket, de azonnal segítenek is, ha kell. Cselekvő rendőrökből többet akarunk látni, akik nemcsak segítőkészek, de hatékonyan is dolgoznak, képesek megvédeni polgáraink életét” – mondta a főpolgármester.

Dobozi József dandártábornok, a Rebisz parancsnoka megköszönte a fővárosi támogatást és hozzátette: ez a felelős önkormányzati gondolkodás példája. Felidézte: a főváros 1999 óta támogatja a Rebiszt, illetve jogelődjét, a Készenléti Rendőrséget. Mint mondta, a szervezet alapvetően csapatszolgálati teendőket lát el, elsősorban akkor van dolguk, ha nagyobb rendőri erőre van szükség, hiszen a szervezet gerince a rohamrendőrség. Emellett általános rendőri feladatot is ellátnak.

Az összes kiemelt kockázatú fővárosi rendezvény biztosítását egyébként a Rebisz végzi a BRFK-val együttműködve. Tavaly 115 ezer intézkedésük volt a főváros területén, 3600 embert fogtak el, ebből 2083-at körözés alapján, a többi tettenérés volt.

Címkék: Belföld