Demszky hamarosan dönt főpolgármester-jelöltségéről

Demszky Gábor a közeljövőben dönti el, ötödször is ringbe száll-e a főpolgármesteri posztért az őszi önkormányzati választáson.

“Türelmet kérek és el fogom dönteni a közeljövőben, hogy indulok-e” – mondta Demszky Gábor az MTI érdeklődésére. A Magyar Hírlap című napilap szerdai számában megjelent cikk szerint ugyanis a liberális városvezető május második felében jelenti be újbóli indulását a főpolgármesteri posztért. Demszky Gábor a távirati irodának nem kívánta konkretizálni a döntés időpontját, amelyet – mint mondta – az SZDSZ-szel konzultálva hoz meg, és egyúttal dönt országgyűlési mandátumának sorsáról is.

A főpolgármester arra a kérdésre, hogy döntésében milyen szempontokat vesz figyelembe, közölte: “a választási eredmény, az természetesen fontos nekem”. Mint kifejtette, Budapest jelentős szerepet játszott a koalíció győzelmében, és a szabad demokraták megerősödve kerültek ki ebből a választási küzdelemből. “Ebben a koordináta-rendszerben (…) születik meg az a döntés, amit majd el fogok mondani a közeljövőben” – fogalmazott.

Az Országgyűlés honlapjának adatai szerint Demszky Gábor négy évvel ezelőtt még májusban, míg a korábban mindig az őszi önkormányzati választásokat követően adta vissza parlamenti mandátumát. Ha Demszky Gábor most is lemond országgyűlési képviselőségéről, helyére – javaslata alapján – az SZDSZ fővárosi listájáról kerülhet valaki, akit a párt ügyvivő testülete ajánl a döntést hozó országos tanácsnak.

Címkék: Voks 2006: Hírek