Sebességet vált a Fidesz

Új tempó elnevezéssel indít négynapos kampányt húsvét után a Fidesz azzal a céllal, hogy az országgyűlési választások második fordulójában a KDNP-vel közös jelöltjei a még szabad száztíz mandátum közül a legkevesebb hetvenet elnyerjenek – közölte a párt kommunikációs vezetője hétfőn.

Az elkövetkező négy nap mindegyikén egy-egy nagygyűlést tart a párt az aznapra jutó csaknem egy tucat választási rendezvény mellett – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Deutsch-Für Tamás.


Kedden 18 órakor Berettyóújfalun, szerdán 18 órakor Mátészalkán, csütörtökön 17 órakor Budapesten, a Clark Ádám téren, pénteken 15.30 órakor Szombathelyen lesz nagygyűlésük. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt kampányának irányítója, az országos lista vezetője mind a négy alkalommal megjelenik.


Deutsch-Für Tamás kiemelte, hogy a négy napon Orbán Viktor és a párt más vezetői az ország mind a száztíz olyan egyéni választókerületébe eljutnak, ahol a második fordulóban dől el a mandátum sorsa.


Orbán Viktor kedden több mint 3100 kilométeres kampánykörútra indul, egymaga „a még nyitva álló” egyéni választókerületek csaknem felét keresi fel, naponta 6-9 választási rendezvényen vesz részt – fűzte hozzá.


„Az előttünk álló négy napban egy jókedvű, lendületes, új sebességre kapcsoló, egyértelműen pozitív, az emberek minél nagyobb választási részvételét elősegítő, őszinte, az ország valós helyzetéről beszélő és a Fidesz által az emberek mindennapjait érintő problémákra megoldást kínáló programról szóló választási rendezvényekre, gyűlésekre és nagygyűlésekre lehet tőlünk számítani” – tette hozzá. Hangsúlyozta: továbbra is bíznak abban, hogy a második forduló és az országgyűlési választások győztese a polgári oldal, a Fidesz lesz.


Deutsch-Für Tamás kérdésre válaszolva kitért arra, hogy Mikola István is számos rendezvényen vesz majd részt, arról azonban nem tudott „fejből” nyilatkozni, mely napokon, az ország mely részein találkozik majd a választókkal.


Arra a felvetésre, mennyire koncentrál a Fidesz kampánya az MDF-szavazókra, a politikus azt mondta: mindenkinek a támogatására, részvételére, szavazatára számítanak, aki a kormányváltás mellett döntött az első fordulóban.

Címkék: Voks 2006: Hírek