Dávid: a Fidesz politikája bukásra van ítélve

A Magyar Demokrata Fórum elnöke szerint az a fajta jobboldali politizálás, amire a Fidesz példát mutatott, rövidtávon vezethet eredményre, de hosszú távon bukásra van ítélve. Dávid Ibolya erről a Magyar Rádió 16 óra című műsorában beszélt szombaton.

Arra a kérdésre, hogy a következő, 2010. évi választásokra az MDF honnan várja a 15 százalékos támogatottságot, honnan szeretne szavazókat szerezni, Dávid Ibolya elmondta: azokra az emberekre számítanak, akik „az elmúlt időszakban azt is megtapasztalták, hogy (…) ez a fajta jobboldali politizálás, amire példát mutatott a Fidesz, ez nem vezethet hosszú távon eredményre”.

Kérdésre válaszolva közölte: a kormányváltás esélyét nem a Magyar Demokrata Fórum döntötte el, az az első forduló eredménye. Megjegyezte, hogy az MDF „nem partnere sem Gyurcsány Ferencnek, sem Kuncze Gábornak semmiféle politikai nagyközösségben, koalícióban és politikai együttműködésben”.

A pártelnök szavai szerint az MDF önálló pártként fog a parlamentben létezni, semmiféle koalíciós felelősségre nem készül a mostani kormányzópártokkal. A kérdésre, hogy elfogadja-e Orbán Viktor önminősítését, amely szerint ő plebejus miniszterelnök volt és ezért állt az MSZP, az SZDSZ és az MDF útjában, úgy válaszolt: „no comment”. Dávid Ibolya szerint – Lengyel Lászlót idézve – a „viktoriánus” korszaknak még akkor is vége, hogyha a második forduló változást hozhat.

Címkék: Voks 2006: Hírek