Semjén: Antall „megfordul a sírjában”

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint Antall József örökségével ellentétes, ha az MDF minden együttműködést elutasít a Fidesszel.

A politikus kijelentette: „az MDF az Európai Néppárt tagja, annak a családnak, amelyhez a Fidesz és a KDNP is tartozik, ebből következően együtt kell működnünk, és úgy érzem, hogy Antall József megfordul a sírjában, ha az MDF ezt elutasítja”. Azzal, hogy Gémesi György és Sisák Imre MDF–Fidesz–KDNP közös jelölt lett, a demokrata fórum „elkötelezte magát a kormányváltás szándéka mellett”. Kormányváltás pedig csak akkor lehetséges, ha az MDF az egész országban támogatja a Fidesz talpon maradt jelöltjeit – mondta a politikus.

Az országban járva az a benyomása, hogy az MDF-jelöltek, tagok, szimpatizánsok nagy része megértette, támogatniuk kell a Fidesz–KDNP jelölteket, ha azt akarják, hogy ne folytatódjon a kormány jövőt felélő politikája – tette hozzá. Más dolog az MDF elnökasszonya, és más dolog a helyben lévő tagok és szimpatizánsok véleménye, akik világosan megértették, hogy a kérdés az: akarunk-e kormányváltást – jegyezte meg a KDNP elnöke. Véleménye szerint reális esély van arra, hogy a második fordulóban annyi mandátumot szerezzenek, hogy a Fidesz–KDNP és az MDF többségbe kerüljön a parlamentben, de ebben az esetben mindenképpen találni kell egy közös miniszterelnök-jelöltet.

Címkék: Voks 2006: Hírek