PM: nem készül pótköltségvetés

Nem készül pótköltségvetési terv, az idei tervezett államháztartási hiány szigorú költségvetési gazdálkodással tartható - mondta Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium (PM) közigazgatási államtitkára.

A válságpropaganda újabb hulláma tört ki – reagált Katona Tamás államtitkár Rogán Antal, Fidesz szóvivő azon kijelentésére, miszerint a gazdaság válságos állapota miatt pótköltségvetést készít elő a Pénzügyminisztérium. „Valótlant állít a Fidesz, amikor arról beszél, hogy pótköltségvetési terv készül, ennek a hírnek semmilyen alapja sincs” – mondta Katona Tamás. Katona Tamás közölte: a PM április 19-én teszi közzé az államháztartás márciusi részletes adatait, és az áprilisi hiány prognózist.

Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta: az első negyedévben a tervezett hiány nagyobb része megképződik a költségvetésben, mert az első hónapokban jelentős kiadások jelentkeznek, így a 13. havi közszolgálati bér, valamint a 13. havi nyugdíj első 50 százaléka. Emlékeztetett arra, hogy 2002-ben a Fidesz-kormány idején áprilisra az éves hiány 62,5 százaléka, májusra 81 százaléka halmozódott fel.

Címkék: Voks 2006: Hírek