MDF-es egyeztetés a visszalépésekről

Zártkörű egyeztetés kezdődött az MDF vezetésének tagjai és képviselőjelöltjei között a további szereplésről csütörtökön, az MDF budapesti székházában.

Az MDF 48 képviselőjelöltje maradt harmadik helyen versenyben a választások második fordulójára, közülük hárman jelezték visszalépésüket. Dominkó Sándor Orosházán, Varga Zsolt Siófokon, Kenessey Miklós pedig Balassagyarmaton lépett vissza a Fidesz jelöltjének javára. A párt balatonlellei szervezetének elnöke pedig kilépett az MDF-ből. Több jelölt a csütörtöki egyeztetésre várt, és csak azután döntenek esetleges visszalépésükről.

Az MDF elnöksége még hétfőn egy ellenszavazattal azt ajánlotta országgyűlési képviselőjelöltjeinek, hogy ne lépjenek vissza a második fordulóban a megmérettetéstől. Hock Zoltán elnökhelyettes kedden közölte, hogy az MDF elnöksége nem kötelező érvényű politikai döntést hozott.

A tanácskozásra a versenyben maradt MDF-es képviselőjelöltek többsége megérkezett – állapította meg az MTI helyszíni tudósítója. Sokan virágcsokorral jöttek, hogy köszöntsék a párt elnökasszonyát, akinek a vezetésével az MDF-nek sikerült átlépnie az 5 százalékos parlamenti küszöböt.

Címkék: Voks 2006: Hírek