Fidesz, MDF, MIÉP-Jobbik összefogás Egerben

Demeter Ervinnek, a Fidesz egri jelöltjének a támogatására szólítja fel a választókat a körzet MDF-es és MIÉP–Jobbikos jelöltje – derült ki a három politikus által közösen, Egerben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Kelemen Csaba (MDF) és Gyulai Katalin (MIÉP–Jobbik) ugyan nem jutott be az első fordulóba, ám arra kérték a rájuk szavazókat, hogy a kormányváltás érdekében április 23-án támogassák a fideszes politikust.


Gyulai Katalin hangsúlyozta: mindenképpen meg kell akadályozni, hogy az MSZP–SZDSZ-koalíció tovább rombolhassa, rongálhassa az országot. Ezért döntött Demeter Ervin támogatása mellett. Hozzátette, hogy a döntést nem párthatározat nyomán, hanem önálló elhatározás alapján hozta. Kelemen Csaba ugyancsak az ország érdekével indokolta lépését. Mint mondta, már az MDF hétfőn megtartott tanácskozásán szorgalmazta az összefogást.

Egerben egyébként a szocialista Nagy Imre végzett az első fordulóban az első helyen a voksok 45,72 százalékával. Demeter Ervinre a választók 39,63 százaléka szavazott, míg az SZDSZ-es Horuczi Csaba támogatottsága 5,34 százalékos volt. Kelemen Csaba 4,7 százalékot, Gyulai Katalin pedig 3,57 százalékot kapott.

Címkék: Voks 2006: Hírek