Orbánnal együtt távozhat Mikola is

A Fidesz közös jelöltre vonatkozó javaslata azt is jelenti, hogy Mikola István már nem kormányfőhelyettes-jelölt, hiszen javaslatuk értelmében a közös jelölt hatáskörébe kerülne minden személyi kérdés – közölte Deutsch-Für Tamás.

A Fidesz előzetesen egyeztetett azzal a személlyel, akit közös miniszterelnök-jelöltnek javasolnak Dávid Ibolya MDF-elnöknek – mondta Deutsch-Für. Véleménye szerint így nem nem állhat elő olyan helyzet, amelyben a Fidesz és az MDF igent mondana közös jelöltre, aki azonban nem vállalná a felkérést. A fideszes politikus „sem megerősíteni, sem cáfolni” nem akarta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint Bod Péter Ákost, a Magyar Nemzeti Bank volt elnökét, az Antall-kormány miniszterét javasolták közös kormányfőjelöltnek.

Deutsch-Für Tamás elmondta: a Fidesz országos elnöksége dönthetett arról, hogy közös miniszterelnök-jelöltet javasol, mert ugyan a Fidesz március 19-i kongresszusa az országos választmány javaslatára hagyta jóvá Orbán Viktor miniszterelnök-jelöltségét, valamint Mikola István kormányfőhelyettes-jelöltségét, de a kongresszus és az országos választmány a Fidesz országos elnökségére és az országos választmány elnökségére ruházta át az ilyen, vagy például a listákkal kapcsolatos döntéseket.

Címkék: Voks 2006: Hírek