Kuncze: elfogadhatatlanok az MDF feltételei

Az MSZP és az SZDSZ elnöke nem tartja meglepőnek annak a levélnek a tartalmát, amit Dávid Ibolya Orbán Viktornak írt. A két pártelnök szerdán a Nap-keltében, a velük folytatott beszélgetés során ismerték meg a levél tartalmát. Kuncze szerint az MDF feltételei elfogadhatatlanok Orbán számára.

Hiller István, az MSZP és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke is úgy vélte, hogy Dávid Ibolya a levélben ugyanazt írja, amit a kampányban mondott: megfogalmazza bírálatát a Fidesz programjával kapcsolatban, s felerősíti saját programjának elemeit. “Látatlanban mondom, hogy ez természetesen Orbán Viktor számára elfogadhatatlan” – jelentette ki Kuncze Gábor.

A riporter kérdésére, hogy mi történhet most az egyéni választókörzetekben a Fidesz és az MDF jelöltjei között, Kuncze Gábor Dávid Ibolya levelének egy részletével felelt, amelyben az MDF elnöke azt írja: ön harcol, én küzdök, a háborúban nincs erkölcs.

Hiller István, az MSZP elnöke szerint nem az a dolguk, hogy a jobboldal belső “civakodásait, ribillióit” elemezzék. “A mi dolgunk a koalíció jelöltjeit a legjobb esélybe hozni, és az embereket arra kérni, hogy jöjjenek el” – fűzte hozzá.

A szocialista pártelnök szerint az elmúlt négy év a Fidesz részéről arról szólt, hogy le akarja nyelni az MDF-t, most csak annyi történt, hogy “nem a fejénél, hanem a lábánál fogva akarja lenyelni”.

Dávid Ibolya szerdán írt levelet Orbán Viktornak, amelyben közölte, csak akkor lát lehetőséget a Fidesszel való együttműködésre, ha a nagyobbik ellenzéki párt elfogadja az MDF nyolc pontból álló feltételeit.

Címkék: Voks 2006: Hírek