Koalíció: a Fidesz nem kormányzóképes

Hiller István szerint a Fidesz nem kormányzóképes, Kuncze Gábor pedig úgy véli, Orbánék feladták választási programjukat azzal, hogy az MDF oldaláról javasolnak miniszterelnök-jelöltet a jobboldal számára.

Kuncze Gábor az InfoRádióban azt mondta: az MDF programja homlokegyenest ellenkezője a Fideszének. A szabad demokrata politikus kijelentette: egyelőre nem lehet tudni, kiről van szó, mi a programja, miért csinálja ezt Orbán Viktor.

Szerinte az ellenzéki vezető egyetlen célja, hogy magához ragadja a hatalmat. „Ha Fidesz-szavazó lennék, biztos, hogy otthon maradnék” – jelentette ki a liberális pártelnök.

Kóka János liberális gazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: Orbán Viktor beismerte a Fidesz vereségét, amikor lemondott a miniszterelnök-jelöltségről.

Hiller István MSZP-elnök a távirati irodának úgy nyilatkozott: a Fidesz nem kormányzóképes, mert se programja, se miniszterelnök-jelöltje nincsen.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője szerint a Fideszben vagy leváltották Orbán Viktort, vagy csupán egy „ócska politikai trükk” a nagyobbik ellenzéki párt vezetőjének az az MDF-hez szóló javaslata, amellyel közös miniszterelnök-jelöltet indítványozott.

Címkék: Voks 2006: Hírek