Orbán: hazugságokra épült az MSZP-kampány

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje szerint a szocialisták egész kampánya hazugságokra épült, s az ország komoly bajban van. Orbán Viktor erről az államháztartási adatokat elemezve beszélt a Magyar Rádió Háttér című műsorában kedden este.

Az MSZP egész Magyarországot – beleértve a baloldali szavazókat is – becsapta, „a helyzet rendkívül nehéz, az adósság nem a szánk széléig, hanem a fejünk búbjáig ér”, a költségvetés romokban hever, és a kormány megszorító csomagokon gondolkodik – mondta a Fidesz elnöke, aki új költségvetést szorgalmazott.

Megjegyezte: a pénzügyminiszter nem véletlenül mondta, hogy nem hozza nyilvánosságra a kormány pénzügyi teljesítményét, csak az első forduló után.

Nem azok a gazdasági számok, amiket mondtak, nem az a helyzet, amit állítottak, komoly bajban van az ország – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette: a magyar gazdaság, különösen az állam által befolyásolt része, recseg-ropog.

Kitért arra is, hogy nincs olyan demokrácia Nyugat-Európában, amelyik ilyen mértékű költségvetési hiányt túlélt volna. Közölte: bebizonyosodott, a kormány nem alkalmas arra, hogy felelősséggel kezelje az emberek pénzét, az ország vagyonát és gazdaságát.

Címkék: Voks 2006: Hírek