Hock: nem az MDF felelős azért, ha a Fidesz veszít

Az MDF elnökhelyettese szerint nem az MDF felelős azért, ha a Fidesz elveszti a választást. Hock Zoltán elmondta: a párt kedden válaszol a Fidesz együttműködést felajánló, előző nap érkezett levelére.

Egy olyan zsákutcába nem szeretnénk belemenni, ami most már arról szól, hogy szinte csak az MDF a felelős azért, ha a Fidesz elveszti a választásokat – mondta a politikus az MTI-nek. Ezt a szerepet az MDF nem szeretné felvállalni, hiszen bejutott a parlamentbe, tehát a pártra leadott szavazatok nem vesztek el. Megjegyezte: ha komolyak lennének a Fidesz szándékai, akkor konkrét javaslatot is megfogalmaztak volna.

Elmondta azt is: csütörtökön ismét tárgyalnak jelöltjeikkel annak érdekében, hogy közösen alakítsanak ki álláspontot az esetleges visszaléptetésekkel kapcsolatban.

Dávid Ibolya pártelnök hétfőn jelentette be, hogy az MDF elnöksége óriási többséggel azt ajánlja országgyűlési képviselő-jelöltjeinek, ne lépjenek vissza a második fordulóban a megmérettetéstől. Hock Zoltán közölte: az MDF elnöksége nem kötelező érvényű, politikai döntést hozott, s ez ügyben nem hívnak össze választmányi ülést, mivel a kérdésben a testület nem hozhat döntést. Elmondta azt is: tudomása szerint eddig egy MDF-es jelölt sem jelezte visszalépési szándékát.

Címkék: Voks 2006: Hírek