Elszámolt voksok Szabolcsban?

Kifogást nyújtottak be a vasárnapi országgyűlési képviselő-választás első fordulójának két nyíregyházi és tiszavasvári választókerületi eredménye ellen a Fidesz helyi szervezetei kedden – közölték a párt térségi tisztségviselői az MTI-vel. A kifogásokról első fokon a körzeti választási bizottságok döntenek.

A kifogás mindkét nyíregyházi, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1. és 2. számú választókerületet érinti, ahol az MSZP jelöltjei szereztek mandátumot – mondta Seszták Oszkár városi irodavezető. Tájékoztatása szerint “a kifogást választási eredményt befolyásoló kampánycsend-sértésekre, valamint jegyzőkönyvi és szavazatszámlálási anomáliákra alapozva” nyújtották be az érintett választási bizottságokhoz.

Seszták Oszkár az utóbbival kapcsolatban a részletekről annyi tájékoztatást adott, hogy “számos szavazókörben nem egyezett a leadott voksok és a választók részvételét igazoló aláírások száma, akadt több és kevesebb egyaránt”.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 3. számú, tiszavasvári választókerületben szintén eltérések voltak, az urnákban kevesebb és több szavazatot egyaránt találtak a résztvevők számához képest – mondta Karakó László, a Fidesz választókerületi elnöke.

Elszámolt voksok?

A nyíregyházi 1. választókerületben Vojnik Mária (MSZP), az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára a szavazatok 50,86 százalékával szerzett mandátumot Hajzer László (Fidesz-KDNP) előtt, aki a voksok 35,97 százalékát kapta.

A nyíregyházi 2. számú választókerületben ugyancsak mandátumot szerzett Tukacs István (MSZP), Nyíregyháza alpolgármestere a szavazatok 50,83 százalékával, ő Vinnai Győzőt (Fidesz-KDNP) előzte meg, akire a választók 37,37 százaléka voksolt.

A tiszavasvári 3. számú körzetben Juhász Ferenc (MSZP), honvédelmi miniszter a szavazatok 53,96 százalékával szerzett mandátumot, míg a második helyezett Karakó Lászlót (Fidesz-KDNP) a választók 39,32 százaléka támogatta.

Címkék: Voks 2006: Hírek