Dávid még nem válaszolt Orbánnak

A Fidesz szóvivője szerint még nem érkezett meg Dávid Ibolya hivatalos válasza Orbán Viktor egyeztetést kezdeményező levelére. A szóvivő elmondta: déltől ülésezik a Fidesz elnöksége, ahol erről a kérdésről is tárgyalnak.

Megvárjuk az elnök asszony hivatalos válaszát, az előtt nyilvánvalóan udvariatlanság lenne bármit is mondani – tette hozzá Szijjártó Péter, aki ugyanakkor megjegyezte: az, hogy vannak belső feszültségek, egyet nem értések az MDF-ben, a hétfői nyilatkozatokból is látszott. Gémesi György hétfőn, azt követően hogy Dávid Ibolya pártelnök bejelentette: az MDF elnöksége óriási többséggel azt javasolja országgyűlési képviselőjelöltjeinek, ne lépjenek vissza a második fordulóban a megmérettetéstől, annak a véleményének adott hangot, miszerint meg kell adni a lehetőséget az MDF képviselőjelöltjeinek arra, hogy helyben megállapodást köthessenek az esetleges visszalépésekről. Szijjártó Péter szerint a hivatalos válasz új helyzetet fog teremteni.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a vasárnap bejelentett „tömeges kampánycsendsértések” kapcsán a helyi választási bizottságokhoz fordultak, van ahol még készül a beadvány. Szijjártó Péter vasárnap a Fidesz választási központjában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy láncszavazásról érkezett hír a választási bizottságoktól a főváros XVI. és XIX. kerületéből, Mátészalkáról, Esztergomból és Egerből, emellett a szavazók szervezett, tömeges szállítását észlelték Bercelen, Erdőkertesen és Füzesabonyban. A Fidesz azt is kampánycsendsértőnek tartotta, hogy az SZDSZ kampányközpontjaként szolgáló Liberális Ház a Deák téren az egész hétvége folyamán működött.

Címkék: Voks 2006: Hírek