Boross Péter: már nyert a baloldal

Boross Péter szerint nem lehet behozni azt az előnyt, amit a baloldal szerzett az országgyűlési választások első fordulójában. A volt miniszterelnök kedden a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában úgy vélte, hogy a hátrányt sem az MDF-képviselők visszalépésével, sem anélkül nem lehet behozni, azt csak csökkenteni lehet.

„…Alapvetően a helyzet már éppúgy véglegesnek tekinthető, ahogy 2002-ben is természetes volt, hogy nem lehet behozni azt az előnyt, amit a baloldal szerzett” – mondta az MDF Pest megyei listájának vezetője, aki úgy fogalmazott: „A mérkőzés józan számítás szerint eldőlt, elveszett”.

Boross Péter közölte: „Az MDF-nek a második fordulóban semmi szerepe nincs, az első forduló kialakult viszonyai eldöntötték, fájdalom, ezt a választást”.

Mint mondta, az SZDSZ visszalépése nagyobb hatású, mint amilyen egy esetleges MDF-es visszalépés lenne, utóbbi nem elég ahhoz, „amiben itt reménykednek”.

Boross Péter kiemelte, hogy az MDF elnökségének önállóságot célzó álláspontjában szerepet játszott „az a szívós kampánymunka, amivel a Fidesz az MDF ellen is kampányolt”. Rámutatott arra, hogy az MDF-ellenes kampányokkal a Fidesz nagymértékben hozzájárult a baloldal győzelméhez.

A demokrata fórum elnökének szerepét méltatva kijelentette: ha valaki előtt érdemes kalapot emelni, akkor az Dávid Ibolya; „végre egy férfi a politikai közéletben, aki bírja az ütleget”.

Címkék: Voks 2006: Hírek