Gyurcsány meghívta az SZDSZ-eseket a hétfői gyűlésre

Éjjel fél egy körül Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor közösen szólt a Liberálisok Házában összegyűlt SZDSZ-szimpatizánsokhoz. Meghívták az SZDSZ szimpatizánsait a hétfői Batthány-örökmécseshez.

Kuncze Gábor kiemelte: 1990 óta először fordul elő, hogy a kisebbik koalíciós párt növelni tudta népszerűségét, és az is először fordul elő, hogy a nagyobbik koalíciós párt meg tudta tartani első helyét.

Gyurcsány Ferenc azzal kezdte: „Drága barátaim, az első fordulót most már menthetetlenül megnyertük. Húzzunk bele az elkövetkező két hétben, mutassuk meg, hogy meg tudjuk nyerni a választást is!” Gyurcsány Ferenc meghívta a liberálisokat is a hétfői Batthány-örkömécseshez, hogy mint mondta, megmutassa a két tábor, együtt tud működni, meg tud állapodni.

A közönség a „Megnyerjük!” rigmussal felelt a miniszterelnöki szavakra. Sokan azt kiabálták, hogy „Táncolj Feri!”

Kuncze Gábor arra bíztatta híveit, hogy menjenek el a közös gyűlésre. Mint mondta: „Azt már elintéztük, hogy körmöst senki ne kapjon.” Hozzátette: „Ne adjatok a gyerekeknek körmöst, mert olyan lesz, mint Mikola.”

A helyszíni informátorunk szerint, a Liberálisok Háza mellett elhaladó és a liberálisokkal szimpatizáló autósok a Károly körút felől dudával köszöntötték az SZDSZ sikerét.

Egy elhaladó fideszes csoport bekiabált háromnegyed egy körül a Liberálisok Házába: „Eljön majd a második forduló! Tekerünk egy jointot a Kuncze-papával!” De erre nem figyelt már senki, nem lett atrocitás az ügyből.

A liberálisok a miniszterelnöki köszöntő után leginkább a büfé felé vették az irányt. Egy körül a leglelkesebb szimpatizánsok egy véget nem érő házibulivá alakították a Városház-parkot.

Címkék: Voks 2006: Hírek