Thürmer: a két nagy párt kiszorította a többit

A két nagy párt kiszorította a többit, a kétpárti parlamenttel kapcsolatos félelmek jogosak voltak – mondta Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke a szavazatok mintegy 40 százalékának összeszámlálása után tartott sajtótájékoztatóján vasárnap este.

„A kétpárti parlament rosszabb, mint az egypárti parlament, jelentősen korlátozza a demokrácia mozgásterét” – mondta Thürmer Gyula. Megmarad ez a politikai terep, amin eddig is küzdöttünk” – fogalmazott. Arra törekedtünk, hogy kerüljön be a munkás és a dolgozó a parlamentbe, „naplopó van egy-kettő a bejutók között, de munkás, dolgozó, kisember, kis- és középvállalkozó, szegény ember nincsen” – hangsúlyozta. Hozzátette: a magyar parlament mit sem fog változni.

Thürmer közölte: a Munkáspárt tudja a feladatát a következő időszakban. Az MSZP kiszorította az összes baloldali gondolatot, fellépett a Munkáspárt ellen, megtett mindent a baloldali gondolatok, eszmék lejáratására. Közölte, ez a választások egyik legfontosabb tanulsága.

A pártelnök szerint a baloldali erőket újra kell szervezni, ebben vezető kezdeményező szerepet kíván járni a Munkáspárt. Nyilvánvaló, hogy akármilyen kormánya is lesz az országnak, cudar idők jönnek, a nagy ígéreteket az embereken fogják behajtani, újabb és újabb bőrt fognak lehúzni róluk. „Az elégedetlenséget utcára megjelenítő tömegek szervezésében a Munkáspárt is helyet fog magának kapni és szerezni” – fogalmazott.

Címkék: Voks 2006: Hírek