Schmitt: 60 százalék az első fordulóban

A parlamenti választás már az első fordulóban eldől, és a Fidesz összességében megszerzi az érvényes szavazatok mintegy 60 százalékát - mondta Schmitt Pál Mohácson.

Meg vagyok győződve arról, hogy nyerni fogunk, mert ilyen széles összefogás a jobboldalon eddig még nem volt tapasztalható – mondta. A párt az elmúlt években sikeres munkát, a választásokat megelőző hónapokban pedig sikeres kampányt folytatott – vélte schmitt. A szövetség jó úton jár, amit az is jelez, hogy négy év alatt tagjai létszáma hatezerről 36 ezerre nőtt, az elmúlt ciklusban 11 ezer polgári kör jött létre, emellett a Fidesz kampányát 100 ezer önkéntes segíti, a jelöltjeire leadott ajánlószelvények száma pedig elérte az 1,5 milliót, szemben a legnagyobb vetélytársával, amely 750 ezret gyűjtött össze – közölte.

Azt mondta, nyilván nem a kopogtatócédulák versenyében kell nyerni, de az az 56 ezres szavazati hátrány, amellyel a Fidesz 2002-ben alulmaradt a szocialistákkal szemben, behozható. Azért is bízik a sikerben, mert a Fidesz az elmúlt négy évben minden választást megnyert. Győzött az európai parlamenti választásokon, valamint Sopronban, Szécsényben, Szentendrén és Mosonmagyaróváron is – tette hozzá.

Címkék: Voks 2006: Hírek