Kolompár Orbán: a pártok semmit nem tettek a romákért

A romáknak saját kezükbe kell venniük sorsuk irányítását azzal, hogy bejuttatják pártjukat a parlamentbe az áprilisi országgyűlési választáson - hangsúlyozta az MCF Roma Összefogás Párt elnöke pénteken Mátészalkán.

A politikai szervezet kampányzáró nagygyűlésén Kolompár Orbán kijelentette: az elmúlt 16 évben a politikai erők csak ígérték, hogy segítenek a népcsoport gondjain, de semmit nem tettek a cigányokért. A nagygyűlés több száz résztvevője előtt a roma pártvezető kiemelte: “eljött az ideje annak, hogy a cigányság összefogjon, ne hagyja magát újra és újra megosztani a jelenlegi parlamenti pártok által, amelyek amikor kormányon voltak, mindig elfelejtkeztek a kisebbség súlyos helyzetéről”.

Kolompár Orbán elmondta, hogy a mostani kampányban is “megalázó verseny” folyik a roma szavazatokért, információi szerint “osztják a kiló cukrot, lisztet, üveges lecsót, kolbászt”, aztán “majd megint eltűnnek a pártok aktivistái a cigánytelepekről, s marad az embertelen élet”.

Hozzátette: “arra biztatok mindenkit, hogy fogadja el az osztott ajándékokat, és április 9-én majd szavazzon minden cigány az MCF Roma Összefogás Pártra”. Külön emlékeztette a hallgatóságát 1998-ra, amikor szerinte a “díszcigányok” rávették a romákat arra, hogy a Fideszre szavazzanak, s utána, hiába állítja most Orbán Viktor, ugyanolyan rosszul éltek, mint korábban.

Címkék: Voks 2006: Hírek