Árvízi kormánybiztost neveztek ki

Dudás Ferencet, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkárát nevezte ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán árvízi kormánybiztossá.

A kormánybiztos feladata a kormány által elfogadott árvízvédelmi cselekvési terv koordinálására, és az újjáépítés előkészítése. Ezt a kormányfő Budapesten, a Petőfi laktanyában jelentette be, amikor 70 fős katonai egységet indított útnak Szentendrére, hogy segítsenek a védekezésben.

Dudás Ferenc kormánymegbízott újságíróknak elmondta, hogy a kormány által elfogadott 12 pontból álló cselekvési program végrehajtásához magas szintű koordinációra van szükség, mivel rendkívül sok minisztériumnak és egyéb szervnek kell együttműködnie. Nem szeretnék ugyanis, hogy a bürokrácia útvesztőjében bármilyen önkormányzati igény, bármilyen kérés elsüllyedne.

A kormánybiztos kifejtette, hogy monitoring-rendszert alakítottak ki és óráról órára figyelemmel kísérik, hogy áll a végrehajtás. A polgármestereket pedig arra kérte, jelezzék a problémákat. Az újjáépítés előkészítésére felvették a kapcsolatot a polgármesterekkel, védelmi bizottságokkal, a mérnöki és műszaki kamarákkal.

Címkék: Belföld