Levélben kérik a Gyurcsány-gigaportré eltávolítását

Zugló fideszes polgármestere szerdán nyílt levélben fordult Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, hogy gondoskodjon a kerület egyik toronyházán elhelyezett – a kormányfőt ábrázoló – „gigantikus reklámháló" levételéről.

„Ön azt állítja magáról, hogy elkötelezett demokrata. Ha ez így van, akkor sürgős lépéseket kell tennie a tudatos jogszabálysértés megszüntetése érdekében, mert egy igazi demokrata tiszteletben tartja a törvényeket és jogszabályokat” – olvasható Rátonyi Gábornak az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében.

A levélben a XIV. kerület első embere emlékeztet arra, hogy a „gigantikus reklámháló” mérete – amelyen Gyurcsány Ferenc arcképe látható – a megengedettnél négyszer nagyobb, és hogy a plakát ellen még március közepén bontó határozat született.

„Az Astoriánál megrongált arcplakátját egy nap alatt le tudták cserélni. Azt kérem Öntől, hogy tegyék meg ezt a zuglói toronyház esetében is, úgy, hogy egy megengedett méretű reklámháló kerüljön a ház falára, helyreállítva ezzel a jogszerű helyzetet” – írja Rátonyi Gábor.

Címkék: Voks 2006: Hírek