Orbán kiáll az egészségügy védelmezője mellett

Orbán Viktor az egészségügyi vagyonról beszélt pártja szombathelyi nagygyűlésén hétfőn. Hat nappal a választások előtt minden a változásról szólt.

Sok ember, kis helyen is elfér – akár ez is lehetett volna a mottója a Fidesz szombathelyi kampányrendezvényének, hiszen a Művelődési és Sportház előtti kis téren hatalmas tömeg zsúfolódott össze, hogy meghallgassa Orbán Viktort. A bemelegítés az influenza miatt egytagúvá zsugorodott United együttessel indult. Majd Czakó Gábor író az MSZP és az SZDSZ tevékenységét bírálta: véleménye szerint ugyanis jelenleg „a kis farok (SZDSZ), csóválja a böszme nagy kutyát” ( MSZP). Hozzátette: az ország háborúban áll, ahogy ezt Mitterand is érezte halálos ágyán, amikor óva intett a globalizáció szellemétől. Aztán Eprjes Károly színművész József Attila versével intett a választásokon a helyes döntésre, az egyik képviselő-jelölt kérdésére pedig megtudtuk: a téren négy éve mindenki változásra vár.

A legfontosabb felszólaló természetesen itt is a Fidesz elnöke volt. Az utolsó megmaradt magyar közvagyon, a kórházak és a társadalombiztosítási alapok védelmére szólított fel orbán Viktor. Mint mondta, megnézte az első magyar magánkórház árlistáját, ahol azt látta, hogy 300 ezer forintba kerül egy mandulaműtét. „Ezért akármilyen szögből, akármilyen sűrűséggel, (…) akárhogy lövik is Mikola Istvánt, én mindig ki fogok mellette állni, mert az ő dolga megvédeni az egészségügyet” – jelentette ki a pártelnök. Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott: Magyarországnak új gazdaságra, új államra és új politikára van szüksége. Ismét megerősítette: programjuk fő célja a munkahelyteremtés, az otthonteremtés és a családok megerősítése.

Arra kérte a szombathelyi választókat, mindenképp menjenek el szavazni április 9-én, és adjanak szavazatukkal lehetőséget a „magyar országépítőknek”. A művelődési központ előtti téren a hallgatóság többször éljenzéssel, tapssal fejezte ki tetszését, közben nemzeti színű és narancs színű zászlókat lobogtattak.

Címkék: Voks 2006: Hírek