Ihatatlan az ivóvíz két településen

Ivóvíz-korlátozást rendeltek el Komárom-Esztergom megyében Dömös és Pilismarót településeken a dömösi ivóvízbázisról kitermelt ivóvíz minőségének romlása miatt – közölte Grosschmid Sándor megyei tisztifőorvos az MTI-vel hétfőn.

Szemtanúja volt az áradásnak? Felvételt is készített róla? Közölné őket lapunkban? Küldje be fotóit vagy mozgóképfelvételeit! fn@sanomabp.hu

Farkas Vince, a Duna Menti Regionális Vízmű Rt. vezérigazgatójának közlése szerint, a víz minőségét kétóránként ellenőrzik. Vasárnap még megfelelő volt, de a hétfő reggeli mérések azt igazolták, hogy a Duna élővize bejutott némelyik kútba Dömös és Pilismarót településeken. Így biztonsági okokból a ivóvízként való fogyasztását megtiltották. A víz ugyanakkor alkalmas a háztartásban egyéb tevékenységekre.

Hozzátette: szénsavas és szénsavmentes ivóvizet délután négy órától lajtoskocsikkal zacskókban és palackokban szállítják több napig a két település mintegy 2500 főnyi lakosságának.

Az árvíz miatt a vízminőség nem romolhat, de az árvíz esetén érvényes közegészségügyi előírásoknak megfelelően megemelték az ivóvíz klórszintjét – mondta a vezérigazgató.

Címkék: Belföld