Mikola István beszéde

A kórházakat nem adjuk, a magyar egészségügy nem lesz fizetős, el az enyves kezekkel! - mondta a Fidesz miniszterelnök-helyettes jelöltje a párt vasárnapi budapesti nagygyűlésén, a Fidesz frakciójának honlapján olvasható beszámoló szerint.

“Köszönöm szépen, jól vagyok, jól vagyok, köszönöm.
Kedves barátaim! Tisztelt egybegyűltek, köszöntöm Önöket!

Még hogy nincs kormányváltó hangulat?! Furcsa dolgokat beszélt tegnap a miniszterelnök: ők az elsők, mi a másodikak. Szét lehet büntetlenül szakítani egy nemzetet? Szögezzük le, nekünk mindenki fontos, az is, aki az élen jár, és az is, aki a keresztet cipeli.

Új politikára van szükség, társadalmi-gazdasági fejlődés csak testében, lelkében, szellemében kiművelt, azaz egészséges emberekkel lehet csinálni. Több ország példája bizonyítja ezt. Több európai ország járta már azt az utat, Finnország például, amelyet mi is járni fogunk. Ehhez nemzetegyesítésre, a nemzeti kultúra ápolására, szolidaritásra, egymással való törődésre, a családok támogatására és hitre van szükség.

Kedves Barátaim!

Ezekről az értékekről szólunk, amikor erről beszélünk. Kell tudnunk, hogy el akarnak bennünket, engem is lehetetleníteni. Nem fog sikerülni.

Most az egészségügyi közvagyonra és a földre fáj a foguk. Elvitték a gázt, a villanyt, mutyiznak a gyógyszerpiacon. Jelentem, beálltam az ajtóba, megvetettem a lábamat, a kórházakat nem adjuk, az egészségügy nem lesz fizetős, el az enyves kezekkel.

Ne nézegessék a csodálatos épületet, a kórházat, ahol beteg gyermekek szenvednek, és gyógyulást várnak. Az egészségügyi közvagyon nem lesz ingatlanspekuláció áldozata.

Megőrizzük a társadalombiztosítás egységét, nem kellenek az egymással versengő magánbiztosítók, mert miért fognak versenyezni. Nem a 75 éves cukorbeteg érszövődményes emberért. Ezek a verseny magánbiztosítók sehol sem az elesettek, betegségben szenvedők üdvét szolgálják. Nem lesz szegény és gazdag betegellátás. Nem lesznek elsők és másodikak. Nekünk mindenki egyaránt fontos.

Kedves Barátaim!

Arra törekszünk, hogy az egészséges életmód kiemelt értékként szerepeljen a köztudatban. Mindennapos testnevelést az iskolákban, egészségtan-oktatást az iskolákban.

Emberi méltóságát megtartva gyógyulhasson minden beteg, minden szenvedő. Felelős áldozatos munkájukhoz mért fizetséget kapjanak az orvosok, és legkedvesebb, legfontosabb munkatársaink, egészségügyi dolgozók.

Jó állapotú kórházakban, korszerű eszközökkel és gyógyszerekkel folyjék a gyógyítás. Mi építeni fogunk, és nem rombolni. Higgyük el, hogy tudunk fordítani a sorsunkon.

Kedves Barátaim!

Ma megnyitjuk a magyar szolidaritás következő éveit, négyet, nyolcat és húszat. És sikerülni fog, ahogy Schmitt Pál barátom mondta a sikeres Európa Parlamenti választások előtt, csak együtt sikerülhet, együtt sikerülni fog. Mindehhez persze jókedv kell. Ahogy a zseniális költő, Jókai Anna mondja, amikor felsóhajt, fohászkodik, öreg Isten, nagy Isten, más remény nincsen, mint igazat, kegyelmet, hogy Te szabj végül rendet, maradék országnak adj életes kedvet.

És Kedves Barátaim, tessék mosolyogni. Aki mosolyog, és ezt orvosként mondom, annak a vérében hormonok szabadulnak fel, endorfin hormonok, amelyek megvédik a koronáriáit, a koszorús ereit a betegségtől. És akire mosolyog, és aki visszamosolyog, annak a vérében endorfionok szabadulnak fel, és annak a koronáriáit is megvédik a betegségtől.
És ami a legérdekesebb, hogy mindez teljesen ingyen van.

Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!” – zárta beszédét Mikola István

Címkék: Voks 2006