Elmarasztalták az MSZP-SZDSZ közös jelöltjét

Az illetékes választási bizottság elmarasztalta Szécsi Gábort,az SZDSZ-MSZP közös országgyűlési képviselőjelöltjét, mert egy rendezvényre szóló meghívóját jogszabálysértőnek ítélte - közölte Vörösmarty Attila, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

A testület szerdai ülésén készült jegyzőkönyv indoklása szerint a bizottság helyt adott Vörösmarty Attila panaszának, amely szerint az SZDSZ-MSZP közös jelöltje, Kecskemét polgármestere a város lakóinak postaládáiba eljuttatott hirdetési újságban félreérthető tartalmú, illetve megtévesztő hirdetést adott fel. A hirdetés, amely szerint Szécsi Gábor március 31-én rendezvényre várja az érdeklődőket, nem tartalmazza a jelölő szervezetek nevét vagy logóit, és az ott olvasható szöveggel ellentétben, a rendezvény nem szerepel a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjában.

Szécsi Gábor, Kecskemét polgármestere 1998 óta vezeti a várost, a Fidesz jelöltjeként nyerte el a polgármesteri tisztséget, de 2004-ben pártja bejelentette, hogy a következő önkormányzati választáson nem támogatja jelöltségét. Szécsi Gábor ezután kilépett a Fideszből és az SZDSZ-MSZP közös jelöltjeként indul az országgyűlési választáson, Bács-Kiskun megye 2. választókerületében.

Címkék: Voks 2006