Orbán ismét Mikola miatt magyarázkodott

A Fidesz elnöke szerint, mikor Mikola István az ember parttalan szabadságvágyának korlátozásáról beszélt, igazából az emberi méltóság megvédéséről beszélt, és reméli, hogy Mikola úr pontosabban fog fogalmazni.

Mikola István kedden Pécsett azt mondta: a hatalomnak korlátoznia kell az egyén parttalan szabadságvágyát. Szerinte az egyik oldal az élet kultusza, az egyén, a közösség boldogulásának a segítése, a másik pedig az önpusztító, talán prolongált öngyilkosság-kép. Elmondta, hogy eszerint nem közösségek kellenek, hanem szinglikből összeálló hordák, „és akkor már indul is az Andrássy úton a menet, a fiúk, a lányok nyakába fülbevalók, lufik, és szól a recsegő rádióban a zene, amit úgy hívnak, hogy techno.”

Pontosabban fog fogalmazni… …Remélem

Orbán Viktor a Nap-kelte pénteki műsorában elmondta, hogy valóban pontosan kell fogalmazni, egy választási kampányban különösképpen. „Majd egyre pontosabban fog Mikola úr is fogalmazni, ahogy megyünk a kampányban, legalábbis ezt remélem” – jegyezte meg a Fidesz miniszterelnök-jelöltje –, “majd kiderül, hogy politikusnak milyen Mikola István.”

Orbán megvédte a szingliket

Orbán Viktor szerint Mikola szabdságvágyat korlátozó kijelentése azt jelenti, hogy meg kell védeni az emberi méltóságot, és ennek érdekében mások szabadságát korlátozni kell. Az egyedülállók helyzetéről szólva azonban leszögezte: velük kétszeresen kell foglalkozni, hiszen ők érzelmileg és anyagilag sem számíthatnak segítségre, így „nem bántani kell őket, hanem elismerni a munkájukat”.

„Nyugalom elvtársak!”

„Majd egyre pontosabban fog Mikola úr is fogalmazni, ahogy megyünk a kampányban, legalábbis ezt remélem” – jegyezte meg a Fidesz miniszterelnök-jelöltje. Azt a reményét is megfogalmazta, „majd kiderül”, hogy politikusnak milyen Mikola István. „Nyugalom, elvtársak! Jobboldalon, baloldalon, alul, fölül, nyugalom!”.

Címkék: Voks 2006