MIÉP nagygyűlés: a Fidesszel vagy az MSZP-vel egy napon

A MIÉP-Jobbik Harmadik Út április 1-jére és 2-ára is bejelentette a rendőrségen, hogy nagygyűlést tart a Hősök terén, ám azt, hogy melyik napon lesz a demonstráció, várhatóan csak március 31-én döntik el - közölte az MTI érdeklődésére szerdán Győri Béla.

A MIÉP szóvivője elmondta: “amikor 2-ára bejelentette a két nagy párt – a Fidesz meg az MSZP – a maga rendezvényét, akkor mi is úgy gondoltuk, hogy a Hősök terén mi is tartunk kampányzáró nagygyűlést”. Hozzátette: azt követően, hogy az MSZP módosította időpontját a MIÉP-Jobbik Harmadik Út úgy határozott, hogy április 1-jére is lefoglalja a Hősök terét.

A szóvivő elmondta: a két nagy párt szinte monopolizálni akarta a kampányzárót, mint eseményt. “Minden országos listát, minden területi listát állító párt azonos eséllyel indul (a választásokon). Mivel mi mind a húsz területi listát felállítottuk és országos listánk is van, mi is úgy gondoltuk, tartunk kampányzáró gyűlést, és elmondjuk a magunkét” – tette hozzá Győri Béla.

Arra a kérdésre, hogy mikor jelentették be a rendőrségnek az április 2-ára a Hősök terére tervezett rendezvényt, Győri Béla úgy válaszolt: “kellő időben, (…) lényegesen korábban, mint az előírás szerinti 72 óra (…) bejelentettük, az 1-jei foglalást pedig tegnap (március 21-én)”.

Győri Béla elmondta: két nagygyűlés “biztos nem lesz”. Arra a kérdésre, hogy akkor melyik napra tervezik az eseményt, úgy válaszolt: “csak a jóisten tudja megmondani. (…) Mi követjük, hogy még milyen változások lesznek. A mi érzésünk szerint lesznek még itt változások (…) az MSZP elképzeléseiben. Hozzátette: az események függvényében hoznak döntést.

Nagy Ervin a Jobbik választmányának elnöke kedden a szavazolap.hu-nak azt nyilatkozta: április 2-án tartják nagygyűlésüket a Hősök terén. “40-50 ezer emberre biztosan számítunk” – mondta.

Címkék: Voks 2006