Megsértették a választási eljárásról szóló törvényt

Megsértették a választási eljárásról szóló törvényt, amikor a XXII. kerületben a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltjének plakátjait MSZP-s csíkplakátokkal ragasztották felül - tájékoztatta az MTI-t a kerületi Fidesz-szervezet szombaton.

A Fidesz XXII. kerületi szervezete azért fordult kifogással a helyi választási bizottsághoz, mert a Németh Zoltánt, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjét bemutató fényképes plakátokat Lendvai Ildikó MSZP-s jelölt csíkplakátjaival ragasztották felül február 23-ára virradóra – olvasható a választási bizottság hétfőn született határozatában, amit szombaton juttattak el az MTI-hez. Eszerint a 32. számú országgyűlési egyéni választókerület választási bizottsága megállapította, hogy a plakátok felülragasztásával megsértették a választási eljárásról szóló törvényt, amely szerint “a plakátot úgy kell elhelyezni, hogy az ne fedje más jelölt, vagy jelölőszervezet plakátját, és károkozás nélkül eltávolítható legyen”.

A választási bizottság a jogszabálysértés megállapítása mellett eltiltotta a jogsértőt a további hasonló cselekményektől.

Címkék: Voks 2006: Hírek