Szekeres politikai állásfoglalással vádolja Járait

Szekeres Imre szerint példátlan és elfogadhatatlan, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke a választási kampány idején csak és kizárólag politikai álláspontot fogalmazzon meg.

SZDSZ ragaszkodik 2010-hez

Az SZDSZ ragaszkodik az euró bevezetésének 2010-es céldátumához, és sajnálattal szemléli, ahogy a jegybank elnöke „egyre inkább ellendrukkerként viselkedik, s úgy Magyarországon, mint külföldön az euró bevezetése ellen beszél” – tartalmazza Kuncze Gábor SZDSZ-elnök szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye.

Az MSZP elnökhelyettese szerdán reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elmondta, hogy a jegybank elnökének joga és kötelessége véleményt mondani a gazdaságpolitikáról, de – mint fogalmazott – „példátlan, hogy politikai álláspontot foglaljon hat héttel a választások előtt, és ezáltal nyilvánvalóvá tegye, hogy az elmúlt négy év során minden megnyilvánulása egy politikai program része volt”.

Szekeres Imre hangot adott azon véleményének is, amely szerint négyszázalékos gazdasági növekedés mellett három százalék alatti inflációnál szakmailag megalapozatlan azt mondani, hogy rossz egy ország gazdaságpolitikája.

Járai Zsigmond hétfőn újságíróknak azt mondta, „az euró bevezetésének mostani céldátumát, a 2010-et már igen kevesen hiszik el, az államháztartási reformokra azonban az euró bevezetése nélkül is szüksége van az országnak”.

Címkék: Voks 2006: Hírek