MSZP: újra hamis szórólapok Debrecenben

Ismét ellepték Debrecen utcáit az MSZP emblémáját törvénytelenül felhasználó, a pártot rágalmazó szórólapok – közölte Rónai György, a szocialisták helyi sajtószóvivője.

Az MSZP, mint minden általa tapasztalt jogsértésnél, panaszával ezúttal is az Országos Választási Bizottsághoz (OVB), illetve a rendőrséghez fordul – jelentette be a politikus. Rónai György elmondása szerint újra terjesztik az MSZP választási szórólapjaival megegyező kinézetű, és a párt logójával ellátott, a szocialista párt elszámoló kampányát kifigurázó röplapokat Debrecenben.

„Az MSZP ezért ismételten felhívja a gyűlöletkampány ötletgazdáinak figyelmét, hogy bűncselekményt követnek el, mivel az MSZP védjegyoltalom alatt álló, lajstromszámmal rendelkező logójának használatára a törvény egyértelmű rendelkezése alapján kizárólag a párt engedélyével kerülhet sor” – mondta a szóvivő. Emlékeztetett arra, hogy a most előkerült szórólapokat már február elején is terjesztették.

„A Fidesz akkor tagadta, hogy ők állnának az akció mögött, azonban a szórólapok eredetije a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának honlapjáról származik, ahol januárban ezek a képek jelentek meg a nyitó oldalon. A debreceni Fidesz pedig továbbra is használja a szóban forgó szórólapokat immár az MSZP-logó nélkül” – közölte Rónai. A debreceni MSZP az újabb jogsértés miatt ismét az OVB-hez fordul, és rendőrségi feljelentést tesz – erősítette meg Rónai György.

Címkék: Voks 2006: Hírek