Áder: Gyurcsány „kutyatelepe” munkatábort jelent?

A miniszterelnök szombati veszprémi fórumán elhangzottak Áder János Fidesz-frakcióvezető szerint azt jelentik, hogy Gyurcsány Ferenc telepre akarja vinni azokat, akik nem értenek vele egyet.

A politikus keddi sajtótájékoztatóján levetítette a veszprémi szocialista fórumról készült televíziós felvétel egy részletét, amelyben Gyurcsány Ferenc azt mondja: „És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük”.

Áder János szerint a kormányfő szavai azt jelentik, hogy „Gyurcsány Ferenc azokat, akik nem értenek vele egyet, akik kritizálni merészelik, telepre akarja vinni”.

„Hol a telep? A munkatáborok helyszínén? Recsken? A Hortobágyon? Az Andrássy út 60-ban? Esetleg a koncepciós perek tárgyalótermeiben?” – tette fel a kérdést a fideszes politikus.


„A Fidesz frakcióvezetője saját szövegértési zavarai miatt még Gyurcsány Ferenc Új Magyarország programjának kritikájáról is lemondott. Kár. Mi ahhoz tartjuk magunkat, amit Gyurcsány Ferenc az idézett beszédben, és már korábban is többször kifejtett: alaptalan rágalmakra nem lehet rágalmazással válaszolni, a Magyar Vizsla-színvonalú álságos és hazug politizálást határozottan kell elutasítani, a vitáknak a programok és nem a vádaskodás alapján kell folyniuk” – kommentálta Áder szavait Nyakó István, az MSZP szóviője.


 

Címkék: Voks 2006: Hírek