SZDSZ: három program közül kell választani

Az adó, az egészségügy és az oktatás kérdésében háromoldalú programvitát kezdeményez az SZDSZ a szocialistákkal és a konzervatívokkal annak érdekében, hogy a választópolgárok tiszta képet kapjanak a lehetséges alternatívákról.

A liberális párt elnöke, Kuncze Gábor közleményében hangsúlyozta: Kóka János várja a Fidesz válaszát a vita időpontját illetően, Molnár Lajos és Magyar Bálint pedig vitára hívja a konzervatív és a szocialista politikusokat.

Az SZDSZ elengedhetetlennek tartja, hogy a választások előtt a pártok nyilvános vitákban ütköztessék programjukat. A pártelnök szerint a viták akkor jók és demokratikusak, ha minél inkább leképezik a politikai programok különbségét. A liberális párt elnöke kiemelte: ma Magyarországon az embereknek nem két, hanem három program között kell választaniuk. Kitért arra, hogy az adó, az egészségügy és az oktatás az a terület, amelyeken gyökeresen eltérő programjuk van a liberálisoknak, a szocialistáknak és a konzervatívoknak.

„Az egészségügyben egyedül a liberálisok akarnak valódi reformot, és az SZDSZ egészségügyi programja tér el a legmarkánsabban a többi programtól. Ezért semmi értelme egy olyan vitának, amelyben az érdemi reformokat egyaránt elutasító szocialisták és konzervatívok vitatkoznak egymással” – fogalmazott Kuncze Gábor. Hozzátette: az SZDSZ kész bármilyen egyeztetésre a háromoldalú programviták kapcsán.

Címkék: Voks 2006: Hírek