Kóka nem vitázik szerdán Áderrel

A gazdasági miniszter nem vitázik jövő szerdán a Fidesz frakcióvezetőjével, Áder Jánossal az energiapolitikáról és a megélhetésről, mivel aznap az orosz elnökkel találkozik.

Putyin elnök érkezésére hivatkozva Kóka János bejelentette, hogy szerdán nem vitázik Áder Jánossal. A miniszter hozzátette: készen áll a vitára és várja a hivatalos megkeresést.

A gazdasági miniszter “kifejezetten kulturálatlan dolognak” nevezte, hogy Deutsch-Für Tamás (Fidesz) szombaton sajtótájékoztatón üzente: jövő szerda az általuk kiválasztott időpont. Megjegyezte: szeretné a vitát megelőzően megismerni a Fidesz energiapolitikával és gazdaságpolitikával kapcsolatos programját, a választási kampányban pártok vitatkoznak programokról, és a Fidesz még nem hozta nyilvánosságra saját elképzeléseit. 

Kóka szerint a nagyobbik ellenzéki párt által javasolt vitatémák kizárólag a múlttal, és a jelennel foglalkoznak, ezért javasolja, hogy Magyarország jövőjét jelentő témákat is vegyen be a vitarendbe a Fidesz. Példaként említette az oktatást, a fejlesztéspolitikát, a környezetvédelmet és az informatikát.

Címkék: Voks 2006: Hírek