Gyurcsány: a baloldal a jövő

A magyar baloldal birtokában van annak a programnak, amely Magyarország felemelkedését jelenti - mondta Gyurcsány Ferenc, az MSZP programbemutató nagygyűlésén Budapesten.

A miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott: ez az ország arra termett, hogy mindannyiunkat befogadva, mindannyiunk által építve sikeres legyen, erős és büszke. “Itt épül a kezünk alatt Magyarország, jön egy új generáció, amely összefog az elődökkel, tovább viszi mindazt, amit az Önök generációja megcsinált, mert tudja, hogy hatalmas érték az” – fogalmazott a miniszterelnök. Az érdeklődők hangos ovációjától kísérve a kormányfő hozzátette: ahhoz, hogy megalakuljon a második Gyurcsány-kormány, szükség van “az Önök okos és értő támogatására”.


Gyurcsány Ferenc beszéde során azt mondta: az elmúlt másfél évtizedben sokszor, sokan el akarták hitetni, hogy Magyarországon a baloldal a múlt. “Mára kiderült, (…) nem csak a baloldaliak számára, Magyarország számára is, hogy a magyar baloldal többé nem a múlt. A magyar baloldal a jövő, a magyar baloldal az ország felemelkedésének zálogát jelentő program tulajdonosa”.


“Húzzunk bele”


Gyurcsány szerint a magyar baloldal a rendszerváltás után olyant fog csinálni, amellyel beírják nevünket Magyarország történelemkönyvébe. “Húzzunk bele barátaim!” – zárta beszédét Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szavait hosszantartó taps követte, majd – Hiller István pártelnök társaságában – végigkísérte az embereket a megyei standokon és magyarázta a szociaslisták programjának egyes elemeit.

Program is van


A nagygyűlés előtt az Új Magyarország programjának megyei, illetve ágazati fejlesztési terveit mutatta be az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Hiller István, az MSZP elnöke a SYMA csarnokban. “Először az elmúlt húsz évben van egy párt és van egy kormány, amely képes megmutatni az országnak, miről szólhat gyermekeink és unokáink jövője” – mondta Gyurcsány Ferenc Az új Magyarország programjának kiállításként megszervezett sajtóbemutatóján. A kormányfőjelölt azt mondta: azért hívták meg a rendezvénycsarnokba a látogatókat, hogy megismerkedjenek az Új Magyarország programjával, annak összes részletével, az egészségügy, az oktatás, a vasútépítés, valamint árvíz- és belvízvédelem területén is.


A SYMA csarnokban nyolc óriáskivetítő fogadta a látogatókat, ahol ágazati lebontásban, az oktatás, az egészségügy, a munkahelyteremtés, az út- és a vasútépítés, az árvíz- és belvízvédelem, a szolidaritás és az élhető lakóhelyek területén tervezett programokat tekinthették meg az érdeklődők. Gyurcsány Ferenc az óriáskivetítők előtt a sajtó képviselőinek elmondta: meg tudják mondani, hány munkahely jön létre a fejlesztések eredményeként például az építő-, az autó- és gépiparban vagy a turizmus területén.

Címkék: Voks 2006: Hírek