Világszintű garancia a HP-ügyfeleknek

Új védjegy a „Preferred Partner Program" logó.

A HP Magyarország garanciát nyújt ügyfeleinek. A világméretű cégek szinte mindegyike rendelkezik partnerhálózattal, azonban a HP egyedülálló módon mondhatja el magáról, hogy partnereit a világon mindenhol ugyanazon kritérium szerint bírálja el, ezáltal nyújtva garanciát vásárlóinak. A „Preferred Partner Program”, más néven „Kiemelt Partner Program” keretében az alkalmazottak olyan szakértelemhez jutnak, amellyel a világon bárhol megállják a helyüket.

A HP Magyarországnak jelenleg 3800 partnere van, melyből mindössze 90-et kezel kiemelt partnerként. A kiemelt partnereket a világon mindenhol a „Preferred Partner Program” logóval látják el, mely a HP hálózatán belül a legkomolyabb és egyben legnevesebb megkülönböztetés; jelzi, hogy az adott értékesítési hely dolgozói az IT szakemberek élvonalába tartoznak, több milliós képzéseken vettek részt. A program egy dinamikus, versenyképes és szakmailag magasan képzett értékesítési szakembergárda kiépítését célozza meg a HP partnerek körében, amelynek tagjai minden igényt kielégítően kiszolgálják ügyfeleiket – így ösztönözve a HP és partnerei növekedését és nyereséges üzleti tevékenységét.

„Mivel a program hangsúlyt helyez a partnerek által nyújtott értéknövelt szolgáltatásokra, a HP pontosan definiált kiemelt partnerekre vonatkozó minőségi normákat dolgozott ki. Azon partnerek, akik befektetnek a HP-vel kiépített kapcsolatba, emelt szintű támogatásban részesülnek, amelynek egyik eleme a HP Kiemelt Partner Program logója. A logó – amely a HP “minőséget hitelesítő pecsétjeként” szolgál – évszámmal van ellátva, tehát az ügyfelek könnyen azonosíthatják a legnaprakészebb partnereket, míg a partnerek számára a logó egyfajta garancia a befektetésük védelmére.” – mondta el a programmal kapcsolatban Gonda Gábor, a HP Magyarország indirekt értékesítési igazgatója.

A Kiemelt Partner Program kilenc szakterületre tagozódik, amelyek a HP teljes üzleti tevékenységét magukba foglalják a nagyobb rugalmasság és piaci versenyképesség érdekében. Minden szakterület saját speciális minősítési kritériumokkal és támogatással rendelkezik.

A képzéseken résztvevő alkalmazottak az alábbi területek globálisan elfogadott szakértői lehetnek:
• Számítógépes rendszerek
• Adatközpont (DataCentre) megoldások
• e-Megoldások
• Magas rendelkezésre állású rendszerek
• Képalkotás és nyomtatás
• Mobilitás: Intelligens eszközök
• Hálózatkezelés és biztonság
• Szolgáltatások
• StorageWorks megoldások

A program érdekessége, hogy minden HP országban ugyanazon tréningeken, tanfolyamokon, sőt vizsgákon vesznek részt az arra hivatottak. A vizsgák komolyságát az is mutatja, hogy azok angol nyelven, EMEA bejegyzéssel folynak.

A logót évente kell „kiérdemelni”, melynek alapfeltétele a minden országra és minden jelentkezőre lebontott egyedi forgalmi elvárás, valamint a sikeres vizsga letétele.

“A HP elkötelezett híve az innovációnak, miközben folyamatosan dolgozik olyan értékeken alapuló architektúra kialakításán, amelyek mind a partnerei, mind a vevői számára előnyökkel járnak.” – tette hozzá Gonda Gábor. “Ha figyelembe vesszük kiemelt partnereink szakértelmét és hozzáértését az ügyfelek kiszolgálásában, nem meglepő, hogy velük együtt jóval többet nyújthatunk a közvetlen értékesítésnél.”

Mit jelent az új partner program a Delta számára?

„Az új HP program nagy kihívást jelent számunkra, hiszen rámutat azokra a területekre, ahol további fejlődésre lenne szükség. Ugyanakkor nagy lehetőséget is rejt magában ez az új kezdeményezés, mivel segít abban, hogy tovább szakosodjunk és specializálódjunk s ezáltal még inkább testre szabott megoldásokat nyújthassunk ügyfeleinknek.” – mondta Brandhuber István, a Delta Elektronik Kft. ügyvezető igazgatója.

„A HP új kezdeményezése egyben segít egy pozitív jövőkép kialakításában is, ugyanis hiszünk abban, hogy a szakmai fókuszok kijelölése, a tudatos képzés és a folyamatos továbbképzés a folyamatos üzleti fejlődés záloga. Ügyfeleink számára is nagy segítséget jelent a program, hiszen segít eligazodni az egyes területekre specializálódott szállítók kiválasztásában” – tette hozzá Brandhuber István.

Néhány szó a HP-ról

A HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) a magánfelhasználóknak, vállalatoknak és különféle intézményeknek szánt technológiai megoldások globális szállítója. Kínálata az informatikai infrastruktúra, a globális szolgáltatások, a személyi és üzleti számítástechnika, illetve a képalkotási és nyomtatási megoldások piacait fogja át. A vállalat összesen 86,7 milliárd dollár árbevételt ért el a 2005. október 31-én zárt 4 pénzügyi negyedévben. A HP-ról és termékeiről a http://www.hp.com és a http://www.hp.hu címen olvasható bővebb tájékoztatás.

További információk

Címkék: Belföld