Tüntettek Tony Blair ellen

Kevesebb mint egytucatnyi ember tiltakozott Tony Blair politikája és a háború ellen a brit miniszterelnök részvételével tartott szocialista kampányrendezvény közelében, a budapesti Népstadionnál.

Az egyebek között “No War” és “A magyarok 82 %-a ellenzi a háborút” feliratú transzparenseket felállító demonstrálók nem a kongresszusnak helyt adó SYMA-csarnok bejáratánál, hanem a közeli szálloda előtti területen tartották rendezvényüket.

Mernyó Milán és Hajdú M. Christian elmondták, hogy a demonstrációt egy baráti kör szervezte, a rendezvényt magánemberként jelentették be a rendőrségen. Mint mondták, már akkor kiderült, hogy a bejáratnál nem tarthatják meg a rendezvényüket, amikor a rendőrséggel egyeztettek a helyszínről, ugyanis az “műveleti terület”. A demonstrációt 400 fős rendezvényként jelentették be a rendőrségen, de a szervezők közölték: tudták, hogy nem lesznek ennyien, és az időjárás miatt is sokan visszamondták a részvételt.

A brit miniszterelnököt szállító konvoj a tüntetés helyszínéről nem is látszott, valószínűleg egy másik irányból érkezett a rendezvényre.

Címkék: Belföld