MSZP: 800 milliárdos fejlesztés Budapesten

Összköltségeit tekintve 817 milliárd forintos fejlesztés megvalósítását vállalják a szocialisták az Új Budapest programjuk keretében.

Molnár Gyula, az MSZP Budapesti Tanácsának elnöke elmondta, hogy ez a program a 2007–2013-as időszakra vonatkozik. Hozzátette: a beruházások forrása uniós támogatásokon keresztül érkezne Budapestre.

Mi arra kérjük a budapestieket, hogy annak fogadják el az ígéreteit, akinek elhiszik, hogy számukra Budapest fontos a választások után is, nem csak a kampányban, aki nem felfüggeszt, hanem újraindít beruházásokat, és aki nem elvon, hanem pluszpénzeket ad – fogalmazott Molnár Gyula.

A fejlesztési program konkrét elemei közé sorolta egy közútfejlesztési csomag elkészítését, amelynek keretében megépülne az aquincumi, újpesti Duna-híd, az M0 északi hídja és az M0 déli hídja kibővülne. Fejlesztenék továbbá a Budapest környéki elővárosi vasutat, megépülne a Ferihegyi reptéri gyorsvasút, megkezdődik az észak-dél irányú regionális gyorsvasút kiépítése, az 5-ös metró tervezése, az 1-es és a 3-as villamos vonalának meghosszabbítása.

A program városrehabilitációs részét ismertetve azt ígérte, hogy megvalósítják a műemlék gyógyfürdők rekonstrukcióját, egy új, ötezer fős kongresszusi központ megépítését, nemzetközi hajókikötő létesítését, a vár és a közraktár rekonstrukciójának megkezdését, a Millenáris Park pesti ikerpárjának megépítését magántőke bevonásával. Megkezdődne a gázgyár területének múzeumi negyeddé alakítása, valamint a Moszkva tér felújítása.

Az MSZP-s politikus jelezte: a vállalások jelentős része 2013-ig elvégzett munka lesz, egyes beruházásokat – például az 5-ös metró megépítését – azonban lehetetlen véglegesen befejezni addig.

Címkék: Voks 2006: Hírek