Hiller Orbánnal tárgyalna a szerverügyről

Hiller István, az MSZP elnöke csütörtökön bejelentette: személyes találkozót kezdeményez Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével, hogy az ellenzéki politikus elmondja, hogyan vélekedik az úgynevezett szerverügyről.

„Ezt az ügyet nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. Azt az ügyet, amin a Fidesz elnöke mosolyog, a magyar jogrend bűncselekménynek tartja. Úgy látom, olyan óriási a különbség közöttünk a demokratikus alapnormákat illetően, hogy közérdek, hogy erről szót váltsunk” – indokolta kezdeményezését a kormánypárti politikus.

Hiller István még hétfőn jelentette be, hogy február 3-án a Fidesz server.fidesz.hu azonosítóval rendelkező számítógépes szerveréről behatoltak az MSZP választási anyagaiba, és onnan terveket vittek el, egyéni képviselőjelölti kreatív anyagok különböző változatait. A Fidesz később elismerte, hogy valóban bejutottak a kormánypárt szerverébe.


Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján az MTI azon kérdésére, hogy Orbán Viktor elfogadja-e a meghívást, kijelentette: “ha Hiller Istvánnak ez az egyetlen témája van, és csak erről fog sajtótájékoztatót tartani a következő hetekben, azt egészen nyugodtan teheti, de a Fidesznek az a véleménye, hogy a közéletnek vannak ennél fontosabb témái is, mint az otthonteremtés, vagy a munkanélküliség is”.  


Ironikusan megjegyezte: “Ha egy Hiller retro Che Guevarás pólót is kapnánk ajándékba, egy Hiller Haver feliratú illatosítóval, akkor meggondolnánk”. Közölte: a “tudatos provokatív szándékú” kijelentésekre a továbbiakban nem fognak reagálni.

Címkék: Voks 2006: Hírek