Gémesi szerint jó, hogy az MDF önállóan indul

Jó döntés volt, hogy az MDF önállóan indul a választásokon - mondta Gémesi György. A konzervatív politikus szerint a kormány alkalmatlan arra, hogy a többség bizalmát élvezze.

E döntés „lehetőséget adott arra, hogy szélesítse egy kicsit a jobboldali szavazótábort” – fogalmazott az MDF elnökségi tagja csütörtökön a párt újpesti szervezetének kampánynyitó nagygyűlésén Budapesten. Gémesi György itt bemutatta Hock Zoltán és Pettkó András jelölteket, mintegy 80 résztvevő előtt.
Az ellenzéki párt politikusa hozzátette: a kormány messze nem baloldali értékek alapján működik, a nagytőkét védi, és álszociális intézkedésekkel igyekszik a választók bizalmát megnyerni, professzionális kommunikációval.

Ezt követően Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese, a budapesti 5. számú választókerület képviselőjelöltje elmondta: a rendszerváltás utáni első kormány átalakította a közjogi rendszert és a gazdaságot, azonban a szociális ellátórendszert nem, „mert nem bírta volna ki ezt az ország”, azonban eljött az ideje ezen utolsó lépés megtételének. A jelölt hangsúlyozta: ma Magyarországon minden forintból 57 fillért von magához az állam és oszt el újra, s ez a korrupció melegágya.

Pettkó András országgyűlési képviselő, átvéve a szót elmondta, a következő ciklusnak az egyik legfontosabb feladata a civil társadalom megerősítése kell, hogy legyen.

Címkék: Voks 2006: Hírek